Kim, zorgprofessional: “Yes, ik heb een nieuwe baan! Mijn loopbaantraject bij Paulien was echt zo ontzettend leuk en leerzaam. Paulien is zo’n leuke en inspirerende vrouw, waar ik heel veel van geleerd heb. Door haar ben ik weer in mijn kracht gaan staan en durfde ik de sollicitaties bij nieuwe uitdagingen, met gemak aan. Echt een aanrader voor iedereen!”

Onder het kopje ‘Over’ vind je reviews en bovendien interessante vergoedingsmogelijkheden.

Vergoedingsmogelijkheden

Loopbaancoaching is een waardevolle investering in werkgeluk en -succes. Het komt ten goede van jezelf, je werkgever en/of je eigen bedrijf. Wie de kosten betaalt is afhankelijk van je situatie. Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn.

Aftrekbaarheid particulieren

Voor particulieren zijn de kosten veelal aftrekbaar bij de jaarlijkse inkomstenbelasting. De coaching moet dan bedoeld zijn voor je loopbaan of beroep. Het moet je op weg helpen, om je aan een (nieuwe) baan te helpen of in je huidige werk verder te ontwikkelen. Dit geldt natuurlijk niet als je werkgever de kosten betaalt.

Mijn werkgever betaalt de kosten

Veel werkgevers begrijpen maar al te goed dat investeren in jou investeren in het bedrijf betekent. Je presteert immers beter en gaat met meer plezier naar het werk. Er is dan ook meestal een opleidingenbudget vastgesteld per kalenderjaar, vaak zelfs per medewerker. Het is handig om te weten dat dit budget óók is bedoeld voor coaching. Vertel je leidinggevende dus waarom je een loopbaantraject bij HR aan Zee wilt volgen en wat de voordelen hiervan zijn voor de organisatie. Wanneer je werkgever de kosten betaalt heb je uiteraard geen recht meer op belastingteruggaaf.

Aftrekbaarheid zzp'er

De gemaakte studiekosten zijn voor ondernemers in 2020 gewoon aftrekbaar als bedrijfskosten van de onderneming. De regels zijn voor zzp-ers anders dan voor particulieren. Let er wel op dat ook hier de regel geldt dat de coaching gelinkt is aan het werk dat je uitvoert of uitoefent (of wilt gaan uitoefenen).

‘KAPITEIN VAN JE EIGEN SCHIP’ is een studiemotivatie-traject voor jongeren van 12-18 jaar. Het vergroot de mentale weerbaarheid en het zelfbewustzijn van kwetsbare jongeren. Een structurele kwaliteitskeuze die past in de menukaart van het ministerie van OCW.