Leoniek, voormalig teamleider en ondernemer: “Op naar de 2e ronde! Ik ben zo blij dat ik mij tot jou heb gewend, Paulien. Je hebt mij enorm geholpen om een duidelijk beeld te krijgen hoe ik verder wil in mijn werk. Wat voor mij belangrijk is, wat ik kan en ook wat ik níet wil. Ik voel me compleet begrepen door jou en door de prettige sfeer die jij creëert en wat je uitstraalt was het elke sessie fijn om hard aan de slag te gaan en ging ik met een heel positief gevoel weer huiswaarts. Met tricks en tools maar vooral in m’n eigen kracht ben ik inmiddels klaar voor een tweede sollicitatieronde!”

Onder het kopje ‘Over’ vind je reviews en bovendien interessante vergoedingsmogelijkheden.

Vergoedingsmogelijkheden

Loopbaancoaching is een waardevolle investering in werkgeluk en -succes. Het komt ten goede van jezelf, je werkgever en/of je eigen bedrijf. De meeste werkgevers begrijpen dit maar al te goed. Wie de kosten betaalt is afhankelijk van je situatie. Hieronder lees je wat voor jou als particulier of ZZP-er de mogelijkheden zijn. HR aan Zee denkt graag met je mee. Informeer gerust vrijblijvend. Indien gewenst bereiden we samen een voorstel richting jouw werkgever voor om jouw loopbaantraject te vergoeden. 

mijn werkgever betaalt de kosten

Allereerst is het goed te weten dat het heel gebruikelijk is om naar een vergoeding te vragen omdat:

  • werkgevers begrijpen dat jouw motivatie, effectiviteit en werkgeluk essentieel zijn voor het organisatiesucces
  • er voor 65% van alle coachtrajecten zakelijk vergoeding beschikbaar is
  • de inhoud van het coachtraject altijd vertrouwelijk is, ook als je werkgever betaalt 
  • er meestal een loopbaanbudget is vastgesteld per kalenderjaar, vaak zelfs per medewerker en dat dit budget óók is bedoeld voor coaching.                

                                                                                          Vertel je leidinggevende dus waarom je een loopbaantraject wilt volgen en wat de voordelen hiervan zijn voor de organisatie.  Licht dus toe hoe jouw ontwikkeldoelen bijdragen aan de organisatiedoelen. Soms kan het helpen aan te geven dat je het coachtraject in je eigen tijd wilt doen.

Tip! Omdat zo’n gesprek lastig kan zijn helpt HR aan Zee je kosteloos bij de voorbereiding hiervan. 

overige tips

HR aan Zee heeft interessante alternatieven mocht jouw werkgever niet vergoeden en jouw budget te krap zijn. 

Volledige bekostiging/subsidiëring van loopbaantrajecten: HR aan Zee is up-to-date in subsidieland en mag haar traject dan ook het hele jaar door volledig vergoed aanbieden via een erkende STAP-aanbieder.

Kom dus krachtig op loopbaankoers en laat jezelf vrijblijvend op de interesselijst plaatsen! Zo vergroot je de kans op het bemachtigen van een bekostigd ontwikkel-/loopbaantraject.

NIEUW april’22: Ben je niet verder dan MBO2 opgeleid, dan kom je NU in aanmerking voor een volledig gesubsidieerd ontwikkeladvies!! 

Eerder hebben veel particulieren en ZZP-ers mooie nieuwe loopbaanstappen gezet via de NL Leert Door gratis ontwikkeladviezen van HR aan Zee.

Vergoedingen uit IKB (individueel keuze budget): Wanneer je werkgever persoonlijke ontwikkelkosten niet (geheel) vergoedt is het raadzaam arbeidsvoorwaarden te checken. Sommige CAO’s hanteren een IKB of PKB (persoonlijk keuze budget). Soms kun je het aanwenden voor opleidings- en/of ontwikkelkosten. 

Aftrekbaarheid zzp'er

De gemaakte studiekosten blijven voor ondernemers in 2022 gewoon aftrekbaar als bedrijfskosten van de onderneming. De regels zijn voor zzp-ers anders dan voor particulieren. Let er wel op dat ook hier de regel geldt dat de coaching gelinkt is aan het werk dat je uitvoert of uitoefent (of wilt gaan uitoefenen). Zie ook de paarse button voor meer informatie.

Informeer vrijblijvend naar actuele subsidie- en vergoedingsmogelijkheden voor loopbaantrajecten en HR aan Zee diensten ter bevordering van een actief leer- en ontwikkelklimaat.